Červené víno a zdraví
Co obsahuje červené víno
Červené víno je bohatým zdrojem celé řady zdraví prospěšných látek, především vitamín C, vitamíny skupiny B a železo.
Červené víno dále obsahuje resveratrol, látku vytvářející v těle enzym, který regeneruje nervová poškození, a flavonidy, což jsou antioxidanty, které pomáhají zbavovat naše tělo škodlivin.
Právě díky těmto antioxidantům zpomaluje červené víno proces stárnutí. Někdy je dokonce označováno za elixír mládí.
Účinná prevence vážných chorob
Pravidelná konzumace červeného vína příznivě ovlivňuje zažívání, usnadňuje vstřebávání cholesterolu a pomáhá předcházet vzniku celé řadě vážných onemocnění, jako je například infarkt, mozková mrtvice, rakovina prsu, anebo Alzheimerova choroba. Důkazem schopnosti červeného vína předcházet vážným onemocněním je skutečnost, že Francouzi, kteří tomuto nápoji nejvíce holdují, výše uvedenými chorobami nejméně trpí. Alespoň podle statistik. Kromě toho je prý červené víno osvědčeným lékem proti nespavosti.
Víno pro zdraví
Blahodárné účinky na naše zdraví mají pouze kvalitní lahvová vína, nejlépe suchá bez přídavku cukru. A kolik vína bychom měli denně pro zdraví vypít? Jedna sklenka denně bohatě stačí. Nadměrná konzumace vína může naopak našemu zdraví škodit.