Černý zázrak Vám pomůže doplnit chybějící železo
Anémie neboli chudokrevnost je soubor příznaků, při nichž je množství červeného krevního barviva nebo počet červených krvinek nižší než u zdravého člověka. Člověk s anémií je výrazně bledý, unavený a rychle dýchá. Má problémy s bolestí hlavy, hučí mu v uších a buší mu srdce. Chudokrevnost se také projevuje opakovanými infekcemi, nechutenstvím, hubnutím, průjmem, zácpou, obtížemi při polykání.
Ženy jsou riziku chudokrevnosti vystaveny více než muži. V průběhu menstruace ztrácejí velké množství železa. I v těhotenství je vhodné užívat nějaký preparát, který kombinuje pro plod nezbytné minerály a vitamíny, protože je v tomto období spotřeba železa zvýšená, je dobré dodávat ho v jakékoli formě.
Rovněž u dětí a dospívajících, kteří jsou ve vývinu a rostou, spotřeba železa stoupá. Optimální příjem železa je v tomto období 8 – 14 mg/den. Denní spotřeba železa u dospělých je pro muže 10 mg a pro ženy 15 mg.
Nejdůležitější pro předcházení vzniku chudokrevnosti je správné složení jídelníčku.
Základem je maso, které je nejdůležitějším zdrojem železa pro naše tělo. Vhodná jsou i vajíčka, ale tam je problém u lidí se zvýšenou hladinou cholesterolu. Důležitý je dostatek vitamínů, hlavně vitamínu C, B12 a E. Denně konzumujeme potravu, která nám nemůže zabezpečit potřebnou denní dávku železa, proto je vhodné si tento prvek doplnit.
Ideální je v tomto případě melasa z cukrové třtiny, která se prodává pod názvem „Černá zázrak“. Zajímavé je složení melasy, 100 gramů má kromě jiného 17,8 mg železa, 5,45 mg zinku a 531 mg vápníku. Obsahuje velmi dobrý poměr minerálních látek, je jedním z nejbohatších zdrojů železa. Vzhledem k množství obsaženého železa a vápníku v melase nepřekvapí, že je možné pomocí ní podstatně zlepšit i anémii. Metoda, při které se delší čas užívá větší množství preparátů železa, je neuspokojivá a často způsobuje trávící problémy.
Železo a vápník by se měli užívat jen z přírodních zdrojů a ne ve formě umělých preparátů.
Klasickým příkladem přípravku na zregenerování organismu jsou doplňky výživy, které byly vytvořeny z vybraných či ekologicky pěstovaných rostlinných druhů a přírodních surovin. Potravinové doplňky, které se takto připravují, například třtinová melasa „Černý zázrak“, jsou z biologického hlediska organizmu dostupnější, lépe a rychleji se vstřebávají.