Vyzkoušejte naše recepty z Matcha Tea
Ujíždíš na kávě? Dej si občas čaj! Také z čaje si můžeš připravit báječné latté, které Tě ohromí zajímavou barvou a chutí! A místo kávového dortíku si dej čajový. Na následujících řádcích přinášíme dva skvělé recepty z Matcha Tea, podle nichž si připravíš lahodnou svačinku.
Základní ingredience: zelený Matcha prášek
Kdo by neznal Matcha Tea, lahodný nápoj z rozmělněných lístků zeleného čaje, který výborně chutná a navíc má blahodárný vliv na naši psychiku. Matcha je japonský zelený čaj s pětitisíciletou tradicí patřící mezi nejkvalitnější čaje světa. Jeho tajemství spočívá ve výjimečném způsobu pěstování, sklizně i zpracování. Keře rostoucí na zastíněných polích se měsíc před sklizní zcela zakryjí, aby byly donuceny k intenzivní produkci chlorofylu, a tím byly jejich listy bohaté na aminokyseliny. Ručně sesbírané listy poté projdou složitým procesem, jehož výsledkem je smaragdově zelený prášek. A právě tento prášek tvoří hlavní ingredienci obou receptů – Matcha Latté a Matcha rolády.
Matcha Latté
Co potřebuješ:
• 2 g zeleného prášku Matcha
• 2 dl horkého mléka
• 1 dl horké vody
• třtinový cukr nebo med
Jak na to:
1. Horké mléko poctivě zpěň jako při přípravě cappuccina.
2. Vedle rozmíchej čajový prášek v horké vodě.
3. Do vyšší sklenice přemísti mléko a pěnu, přes níž doliješ zelený čaj tak, aby ti v pěně vynikl jasný zelený flíček.
4. Oslaď dle chuti.
Náš tip:
Nejrychlejší a nejjednodušší příprava teplého čaje Matcha je v Matcha Tea šejkru. Do šejkru nalij jeden díl studené a dva díly horké vody. Poté pořádně protřepej a Matcha Tea prolij přes předem napěněné mléko.
Matcha Tea roláda
Co potřebuješ:
Na těsto:
• 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
• 6 lžic cukru
• 1/2 vanilkového cukru
• 4 g Matcha Tea
• 2 lžíce másla
• 60 g hladké mouky
Na náplň:
• 2 lžíce másla
• 2 lžíce tvarohu
• 4 lžíce moučkového cukru
• 2 g Matcha Tea
• 1 vanilkový pudink
• mléko do pudinku
Jak na to:
1. Uvař pudink dle návodu na obalu, ale bez cukru a nech ho vychladnout.
2. Bílky a žloutky si rozděl do dvou misek. Do bílků přidej 3 lžíce cukru a vyšlehej sníh. Do žloutků přidej zbylé 3 lžíce cukru, vanilkový cukr a vyšlehej do krémové konzistence.
3. Poté postupně zašlehávej máslo, nakonec mouku a Matcha Tea.
4. Žloutky jemně vmíchej do bílkové směsi a rozprostři na pečící papír.
5. Peč v troubě předehřáté na 230 °C cca 10 minut.
6. Vyndej z trouby, společně s papírem smotej do tvaru rolády a nech vychladnout. Mezitím si připrav směs.
7. Do zchladlého pudinku přidej máslo, moučkový cukr, tvaroh a Matcha Tea.
8. Vše společně vyšlehej do hladka.
9. Naplň roládu, stoč a dej nejlépe přes noc do lednice ztuhnout.
Zdravé, chutné a pro štíhlou linii
Přejeme ti dobrou chuť! Mimochodem víš, že čaj Matcha má 100% přírodní složení zcela bez konzervantů a barviv? Že je zdrojem jedinečné skupiny antioxidantů - katechinů, které odbourávají škodlivé volné radikály, čím chrání náš organismus před rakovinotvorným bujením? A ještě jedna zajímavost do třetice - až 60% těchto katechinů zpomaluje nárůst tělesné hmotnosti a čtyřnásobně urychluje metabolismus, takže recepty z něho prospívají nejen našemu zdraví, ale i štíhlé linii.
Více skvělých receptů na www.matchatea.cz.