Proč je Ghí ideální při dietách?
Snažíte se jíst zdravě, ale ještě se vám nepovedlo najít ten správný tuk, který by byl zdravý a zároveň ochránil vaše jídlo před přepalováním. Nezoufejte a poznejte Ghí, které dodá vašemu jídlu jedinečnou chuť a je vhodné téměř při každé dietě.
Sbohem přepálenému tuku
I když smažíme zdravé potraviny na zdánlivě zdravých tucích, většinou se nevyhneme přepálenému tuku, který pro náš organismus nepřináší vůbec nic dobrého. Vznikají při něm toxické a nestravitelné látky. Ghí neboli přepuštěné máslo má vysoký kouřový bod, který je dokonce 250°C, což zaručí, že se naše jídlo vyhne toxinům ze smažení i při velmi vysokých teplotách.
Žádná laktóza, samé vitamíny
Když se Ghí z másla vyrábí, je z něj odpařená voda a odstraněna mléčná bílkovina. Tím pádem si mohou ghí konzumovat například i lidé alergičtí na laktózu a kasein. Pokud touto intolerancí trpíte, konečně si bez následků vychutnáte intenzivní chuť másla.
Také lidé alergičtí na lepek si u Ghí mohou najít oblibu, a to z toho důvodu, že je bohaté na vitamíny A,D, E a K. Pokud trpíte na záněty zažívacího traktu nebo jste gluten free, pak je pro vás Ghí ideálním zdrojem potřebných vitamínů. Ghíčko také ochrání vaše střeva díky obsahu kyseliny máselné, která také pomáhá udržet hladinu inzulinu. Tím, že stimuluje tvorbu žaludečních kyselin také podporuje správné zažívání.
Tuky na sebe navíc váží toxiny a volné radikály a odvádí je z těla pryč, proto je Ghí vhodné i k detoxikaci organismu.
Ideální při dietách
Pokud se snažíte zhubnout nebo držíte dietu ze zdravotních důvodů, je pro vás Ghí jako dělané. Snižuje totiž hladinu cholesterolu díky CLA a funguje také jako antioxidant. Vaše cvičení bude navíc efektivnější, protože konjugovaná kyselina linolová podporuje růst svalové hmoty a energie z mastných kyselin pomáhá spalovat tuky.
Jde o ghí v BIO kvalitě, kde je vysoký obsah zmíněného CLA. Jelikož krávy, od kterých mléko pochází, jsou paseny na trávě, dochází u nich tak k jinému metabolismu, než u krav ustájených a krmených granulemi a siláží. Tudíž kdo chce snížit tělesnou hmotnost a cholesterol v krvi a naopak nabrat svaly, tak se doporučuje konzumovat mléko, máslo a maso v bio kvalitě a pravidelně.
Kromě klasických „hubnoucích“ diet je vhodné také při paleo, bezlepkové nebo bezlaktozové dietě.
Něco navíc
Ghí má ale ještě něco navíc. Kromě vnitřního používání ho můžeme použít i zevně na popáleniny, podrážděnou nebo vysušenou kůži. Vytvoří zásadité prostředí, které zabraňuje zánětu a urychluje hojení, zároveň pokožku hydratuje a zvláčňuje.
Pokud ghí užíváme pravidelně, děláme něco nejen pro své zdraví, ale také pro svou mysl. Ghí totiž působí jako nervové a mozkové tonikum, které chrání náš mozek.
Pořídit si ho můžete na www.ceskeghicko.cz.